GB. Nguyễn Nghiêu O.P.
Pastor

https://richmonddiocese.org/journeying-together-to-the-world-synod-of-bishops/

What is a synod?

the Synod Process with Bishop Knestout

In his Oct. 18 “Christ Our Hope” column, Bishop Knestout discussed how our diocese will be participating in the synod:

Over the next several months, our ad hoc Diocesan Evangelization Commission will be working to facilitate responses from diocesan advisory groups as well as from parish councils on these synodal questions:

  • How is journeying together happening today in our parishes and diocese?
  • What steps does the Spirit invite us to take in order to grow in our journeying together?
  • What experiences of our local Church does this question call to mind? What joys did they bring? What difficulties and obstacles have they encountered? What wounds did they reveal? What insights have they revealed? Where in these experiences does the voice of the Holy Spirit resound?
  • What is the Spirit asking of us?
  • What are the points to be confirmed, the prospects for change, the steps to be taken?
  • Where do we register a consensus? What paths are opening up for our local Church?

The answers to these questions will be analyzed and sent to the USCCB, who will submit a synthesis of all the U.S. dioceses’ responses to the Vatican’s General Secretariat of the Synod of Bishops.

synod

Sống Đức Tin

Sống Đức Tin

“Tôi sống, nhưng không còn phải là tôi, mà là Đức Kitô sống trong tôi. Hiện nay tôi sống trong xác phàm là sống trong niềm tin vào Con Thiên Chúa, Đấng đã yêu mến tôi và hiến mạng vì tôi.” ( Gl 2: 20)

Giáo Dục Đức Tin

Giáo Dục Đức Tin

Theo giáo huấn của Hội Thánh, thì cha mẹ phải là “những nhà giáo dục đầu tiên và chính yếu” của con cái. Còn các Giáo Lý viên chỉ là những người phụ giúp cha mẹ trong sứ mệnh giáo dục này.

Nhân Chứng Đức Tin

Nhân Chứng Đức Tin

Cách làm chứng hùng hồn nhất cho Chúa, cho Giáo hội là sống bác ái, yêu thương; và đây cũng là cách tốt nhất để sống đạo và truyền đạo bằng lời nói, bằng hành động và bằng cả cuộc đời của mình.

Năm Thánh Giuse 2021

Trong suốt thời gian này, các tín hữu sẽ có cơ hội dấn thân “bằng lời cầu nguyện và làm những việc lành phúc đức, với sự trợ giúp của Thánh Cả Giuse, trụ cột của Thánh Gia Nazareth, để có được sự an ủi và xoa dịu khỏi những nỗi khổ cực nghiêm trọng của con người và xã hội vốn đang bủa vây thế giới đương đại ngày nay.”

ĐBX
HCBMCG
HĐĐM
LMTT

Talk to Us

Môt vài dòng, nếu bạn cần liên lạc với chúng tôi bằng cách này. Xin để lại tên đầy đủ và địa chỉ email chính xác, chúng tôi sẽ hồi âm lại ngay khi có thể.

Pastor:

Gioan Baotixita
Nguyễn Nghiêu O.P.

Address:

12500 Patterson Ave.
Goochland, VA 23238

Phone:

(804) 784-5450
(804) 784-9822

Email:

vietmartyrsrichmond
@hotmail.com

Website:

www.chungnhan.org